Flyttdag

I dag är det lördag det är lite sporadiskt med mina inlägg numera men så blir det, känns som om det är annat som är roligare just nu.
Både i går och idag har det nästan varit vårkänslor när det gäller vädret, i allafall så länge man hållit sig i solen. I går var Ludvig och jag ute en långs stund, först gick vi en liten runda till havet sedan satt vi i skydd från vinden bakom vårt hus och där var riktigt varmt, till och med så varmt att flugorna började komma fram och satt och solade sig på husväggen.

I dag, lördag, har jag hjälpt en arbetskamrat att flytta, det gick riktigt snabbt och smidigt trots fjärdevåningen utan hiss. En annan som hjälpte till räknade att det var 79 trappsteg enkelväg.

Efter att jag kom hem så tittade jag på skid-VM men intresset falnade lika snabbt som åkarnas krafter. Jag jämför mig med Britta Norgren det vill säga jag bröt efter två varv.

I kväll tänkte jag äta lite glass och titta på TV, tyvärr blir det väl melodifestivalen, kan ju alltid hoppas det är en bra fotbollsmatch på en annan kanal så jag kan titta lite på den i bland för att lätta upp humöret efter musiken som inte brukar vara en humörhöjare.

 Flugan på väggen i vårsolen.

 Ingen fluga men en kille på golvet bland leksaker.

Mäktigt djur

Jag vet att min fru redan nämnt detta djur i sin blogg men jag måste skriva mer om det och visa en bild på det. Det rör sig om djuret Liger, jo det finns faktiskt och är en korsning mellan ett lejon och tiger. Denna korsning sker inte i naturen, förståeligt nog då djuren lever åtskilda, geografiskt. Sedan är det som med de flesta korsningar över artgränserna att avkomman blir infertil och så var tydligen fallet även för ligern där hanarna blir infertila men hos honorna blir i allafall en del fertila.

Ligerna väger ca 630 kilo att jämföra med ett lejon som kan väga upp till 350 kilo. Det är också en väldig skillnad på längden. Att ligern blir så mycket större berodde tydligen på att tillväxtgenen hämmades och djuret fortsätter växa.

 Först trodde jag att bilderna i programmet var manipulerade men det finns ett djur som heter liger och är såhär stort.

Det finns tydligen en hel mängd med hybrider så som leopon, lejuar, jaguon och tigon.

 Detta är ingen hybrid utan en norsk skogkatt.

Att vi såg detta program om ligern ledde till en oerhörd fantasi och påhittade hybrider i gårkväll, ni kan läsa mer om dem på min goa frus blogg, http://blaeld.blogg.se

Natti natti

Dagarna flyger förbi samtidigt har jag svårt att hålla koll på om jag gjort saker i dag eller det var i går jag gjorde dem. Det är väl ett tecken på att det händer en del som det gäller att ha hyfsad koll på.

Har hunnit med att ombesiktiga den ena bilen idag och den gick igenom efter att jag gjort de nödvändiga reparationerna.

Jobbar endast tre dagar denna veckan, det är i sig skönt men också jobbigt för det blir en del saker som jag vet bara skjuts upp tills nästa vecka.

En fråga till er som eventuellt läser detta och själva har en blogg på blogg.se; Retar ni er också på att allt är så segt på kvällen? Det tar ju evigheter bara för att komma in och skriva ett inlägg.

Klockan är inte mer än 21:30 men tänkte ändå gå och lägga mig nu. Ludvig sover sedan 1 timme tillbaka och jag hoppas han sover hela natten.

 Sovande Ludvig.



Så godnatt på er!

Och som Jim Carrey säger i Truman show. "Om jag inte ser er i morgon, God morgon, god middag och god kväll"

Sportlovsvecka

Nu är det mer en vecka sedan jag skrev ett inlägg. Jag kan inte skylla på att det varit sportlov för jag har inte varit någonstans, jag har jobbat som vanligt. Det enda jag kan skylla på är lathet eller snarare att andra saker känns viktigare än att skriva inlägg på min blogg.

Det har ändå hänt en del under veckan. Det är roligt att se att jag fått en reflektion på mitt inlägg från förra veckan där någon tycker att jag går för hårt åt stackars Per och hans tyckande om melodifestivalen, för den delen Per i senaste omgången fick du väl dit lystmäte uppfyllt gällande tighta kläder och korta byxor, nåja åter till kommentaren från Vesslan. Klart kreativt och roligt med en sådan kommentar jag hoppas att Vesslan är lika kreativ och framåt på sitt jobb och står upp för sina kamrater det skulle sanneligen göra det säkert lättare för de som är chefer om flera gjorde så.

Vad har då mera hänt i veckan? Föräldrarledig i torsdag och inarbetad tid i fredags gör att det varit en lång helg. Mycket skönt vill jag lova. Goa frun och Ludvig var hos svärmor och svärfar tisdag till torsdag. Lite tråkigt, saknade dem här hemma, goa frun och Ludvig alltså. Ludvig fick en pulka av moster som han provat här hemma, det går faktiskt att åka pulka även i södra Sverige. Jag har hunnit med att träna lite fotboll, måste få bättre ordning på tränandet i allmänhet. Jag har skrivit klart tentan i historia delkursen, faktiskt precis skickat in den.

Nu efter att ha lagt Ludvig i sin säng hinner jag lagom konstatera att det snart är måndag igen...tiden flyger när man har roligt.

 Det gick undan i backen för Ludvig. Så snabbt att det inte gick att få skärpa i bilden.

 Skönt att bli upplyft i famnen när man trillat med ansiktet före i snön.

 Skam den som ger sig, upp på pulkan igen!

  Skönt att få komma in och äta något gott efter att ha varit ute i snön och lekt.

Jag erkänner att jag hade fel.

Förra veckan tolkades det som om jag klagade på melodifestivalen och jag fick en del mothugg på detta. Speciellt på jobbet. Egentligen var det bara en individ, Per.

Nåja att jag klagade då kanske var lite fel jag skulle sparat mig till i kväll i stället. Någon måste skriva ett bättre manus till programledaren för det är ju riktigt dåligt. Men det är ju klart läste på Aftonbladet i veckan att hon är riktigt stor eller mer exakt som rubriken sa... "Petra Mede på utländsk porrsite... ett tecken på att hon blivit riktigt stor", ber om ursäkt om citatet inte var 100%, men jag tycker ändå det säger en del om kvaliteten. 

Jag vet ju också att det finns flera kanaler så varför slutar jag inte att klaga och byter kanal? Jo,  jag är ju inte ensam här hemma, goa frun tycker det är roligt att se på melodifestivalen så jag har ju inte så mycket till val. Det finns dock en positiv sak...det kan bara inte bli sämre nästa vecka...eller!!??

 Är jag ensam om att tycka att detta är en tävling som borde ändras och kanske rent av läggas ner?

En släng av vintern

Denna veckan har det varit fullt upp därför har det inte blivit något inlägg tidigare. Det började i måndags med möte inom fotbollen. I tisdags arbetade jag sent och i onsdags minns jag inte ens var det var men tiden rusar ju iväg som bara den. I går var det skönt att bara kunna koppla av och inte göra något speciellt på kvällen.

I veckan så har vi också fått en släng av vintern. Det kom lite snö och i dag har det faktiskt varit minusgrader större delen av dagen. Nu är det mitten av februari och jag vill att det skall bli vår...NU!


Möteskväll

I dag har dagen ägnats mycket åt utvecklingssamtal, en nog så viktig del i mitt arbete. Det går ju dock inte att planera in för många på en dag för då blir i allafall jag riktigt trött i huvudet. Genomförde två idag och skall genomföra tre i morgon. Tre är nog max för vad som fungerar.

Under kvällen så har jag varit på möte med idrottsklubben. Detta har gjort att jag inte träffat varken min goa fru eller goa Ludvig speciellt mycket idag och det är tråkigt att det blir så. Som tur är var i allafall frun vaken när jag kom hem, Ludvig smög jag in och tittade på när han sov.

Nu ska jag själv gå och lägga mig och sova så jag är pigg i morgon.

Ja just det, undrar om Ludvig kan sova ordentligt i natt, han är säkert nervös för tandläkarbesöket i morgon :)

 Sovande kille


Sådant jag inte tycker om att göra

Nedan kommer en sådan där sak som jag inte tycker om att göra men som så mycket annat man inte tycker om.

Jag fick denna utmaning av  http://blaeld.blogg.se/ (Min goa fru)  och det innebär att:

"Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar."

Åtta vanor/ovanor/fakta om mig:

1. Jag är beroende av Coca Cola.

2. Tycker om att tävla men gör det sällan för jag hatar att förlora. Där med tycker jag illa om spel som bygger på tur så som Fia med knuff!

3. Jag har jobbat utomlands tre gånger.

4. Jag anser mig själv vara relativt allmänbildad.

5. Har spelat fotboll sedan jag var 6 år.

6. Tvärtemot min fru tycker jag om reptiler.

7. Läser just nu historia A och B på distans

8. Älskar min goa fru och son Ludvig.

De 8 personer som jag utmanar är:

http://jagmigminmitt.blogg.se/
http://tvattlapp.blogg.se/
http://edvinsmamma.blogg.se/
http://lillanslilla.blogg.se/
http://noxy.blogg.se/noxxy/
http://emeliiiees.blogg.se/
http://yeahnysliv.blogg.se/
http://bodil.blogg.se/

Slösöndag

I dag har jag mest legat på soffan och inte gjort något alls. Känner mig helt u form idag. I går kväll tittade vi på denna underbara (ironi) melodifestival, är jag ensam om att tycka att det är lite gammalt och tjatigt? Visst kan det vara kul med tävlingar men det behövs förnyelse och när man försöker göra förnyelse då blir det "tittarstorm" enligt aftonbladet.
Jag tycker mig känna igen de flesta av låtskrivarna sedan de senaste 4-5 åren tillbaks, och jag är absolut inte en melodifestival fan. Varför hetsar jag då upp mig över detta? Jo för att alla medier fylls av detta evenemang de närmaste måndaerna framåt och väldigt lite utrymme ges till annat så det går ju faktiskt inte att undvika.

Så, nu har jag klagat av mig lite. Ska gå och lägga mig på soffan igen och hoppas att jag mår bättre i morgon då det är dags för jobb igen.

 



Ett par bilder på Ludvig i sin gåstol. Han racear rundor runt bord och stolar. Kan ana hur det blir när han börjar gå själv, han kommer väl att springa runt som en galning :). För honom är det ingen slödag

Snäckrapport

I dag har jag släppt ut de små snäckorna i det större terrariumet så troligtvis kommer det att ta ett tag innan jag ser dem igen. Men de växer som ni ser rättså snabbt så snart går det inte att missa dem ens i det större utrymmet.



 Svårt att se men här är snäckfamiljen samlad.

Fredagskväll

Denna veckan har jag jobbat en del kvällar därav att det inte blivit några nya inlägg på två dagar.Men nu så är det helg och jag har varit hemma med Ludvig en dag och det är ändå två dagar kvar på helgen, kan säga att den tiden behövs för att ladda batterierna. I dag har Ludvig och jag busat lite här hemma sedan har vi varit på mitt jobb och hälsat på, inte ens när jag är ledig kan jag slita mig :) Nja såg det som att lika väl att sitta här hemma ensam kunde vi åka en runda och störa andra när de arbetade. I helgen blir det som sagt bara att vila, har egentligen inga planer alls och det är riktigt skönt.

Ja det höll jag på att glömma, Ludvig fick kallelse till tandsköterskan, han skall dit på tisdag, tur att några tänder kommit fram så de har något att prata om.

 Lär ju knappast blir någon undersökning när Ludvig likt personen på bilden endast har få tänder, i Ludvigs fall är de två stycken.

 Ludvig och hans pappa.

  Ludvig på resande fot.

Testar tävling!




Min första tävling här. Är anti men tyckte elefanterna var coola så jag fick bända lite på principerna


Slö och krasslig.

Första dagen i veckan. Gick hem från jobbet vid lunch i dag då jag känner mig lite krasslig. I och för sig inte så konstigt när frun var så sjuk som hon var, hoppades ändå slippa det men men...

Så dagen är rätt så lätt att sammanfatta. Jag kom hem låg på soffan hela eftermiddagen, lagade lite mat, badade och tittade på "kallt blod heta känslor" på TV och nu skall jag gå och lägga mig. Angående TV-programmet så skulle jag kunna tänka mig att ta över David Attenboroughs jobb vilken dag som helst, klart inte imorgon om jag känner mig lite krasslig i morgon också :)



Och från havet blåser en isande gråkall vind...

Söndag, frun jobbar, Ludvig är lite hängig. Ludvig sov inte så mycket i natt heller så i dag har han fått ta igen det, han har sovit en hel del i dag.

Vi har dock hunnit med att gå en runda och hälsa på några bekanat som bygger hus ett par kilometer från vårt hus. När vi kom ut så var det inte så mysigt väder därför citerade jag Vintersaga i rubriken för det blåste verkligen en isande gråkall vind från havet. Men Ludvig var väl inpackad så det var ingen fara.

 Väl inpackad Ludvig, skyddad från vind och kyla. Det positiva är att snart är det vår, såg att videt höll på att slå ut.

 Ludvig var helt förstummad av de nya människorna han träffade. Han sa inget alls.

RSS 2.0