Trött!

I natt så har Ludvig inte sovit så mycket och följdaktligen inte jag och min fru heller. Han har sovit så oroligt om nätterna den senaste tiden. Det beror tydligen på att det är mycket som han skall bearbeta när han sover, intryck, saker han lärt sig och sådant. Trots att man vet att man inte är ensam om att barnen gör så här är inte det  tröstande när man bara vill sova men lillkillen inte gör det.

Nu skall jag i allafall i väg och träna fotboll, få se om det fungerar upp piggande.

 En ettrig Ludvig!

Biblioteksbesök

Nu så har jag och Ludvig precis kommit hem från ett biblioteksbesök. Ludvig har en förmåga att charma så gjorde han även med personen som skötte utlåningen av böcker, pratade så med Ludvig att hon glömde larma av alla böcker, som tur var tänkte jag på det innan vi försökte gå ut och larmet utlöstes.

 Påväg för att lämna tillbaks låneböcker.

Ser fram emot en ny föräldraledig dag

I morgon är det fredag och jag är pappaledig, vilket dumt ord...pappaledig, jag är väl inte pappaledig, jag är ledig för att ta hand om mitt/ vårt barn inte för att ta hand om min pappa.
Nåja, vi får se vad som händer i morgon, kanske en runda till biblioteket för att låna lite böcker. Sedan blir det väl att gå en runda här hemma. Vet inte riktigt vad ännu, en sak är ju säker, dagen kommer att gå snabbt och saker kommer att finnas att göra.

 Ludvig med skeden rätt i mun.

 Mr Happy!

Vivariumet

Sakta men säkert börjar det hända saker.

Bakgrunden gjorde jag av fogskum som jag sedan täckte med silikon och exo-terra plantation soil, tycker själv att det blev riktigt bra. Botten provar jag en dubbelbottenvariant där mellanbotten är gjord av fyrkantiga plastgolvskivor på vilka jag sedan limmade fast en vattengenomsläppande duk på. Ovan på denna har jag lagt en värmeslinga och exo-terra plantaion soil. Överst skall jag lägga lite exo-terra coco husk.
 
Har försökt mig på att göra ett litet vattenfall genom att dra slangar upp till två hål som jag borrade i en av rötterna som sitter i bakgrunden. Vattnet pumpas från botten med hjälp av en liten akvariepump. Det är väl så långt jag kommit just nu. Nästa steg blir att plantera mera växter samt skaffa en liten fläkt för att få luften att cirkulera för att förhindra mögel. 



Arbetet med vivariumet följs på nära håll av Raffe som är en väldigt nyfiken sköldpadda.


Dagens boktips

Jag är ju inte riktigt som Stefan Mählqvist som satt i en mysig flerfärgad soffa och förmedlade boktips via tv.
 
Tänkte ändå ge den som är lite intresserad av historia ett boktips men jag anser att det är en bok som så många som möjligt borde läsa. Allt för att lära känna vår historia. Boken handlar om den person som säkerligen är den mest kända 1900-tals personen i Europa om inte världen. Jag vågar nog säga att alla vet något om honom, de som inte gör det är det synd om. Givetvis menar jag Adolf Hitler. Boken heter just så och är skriven av Bengt Liljegren, utgiven av historiska media. Boken ger en bild av hur A. Hitler var som privatperson, i den mån det finns källor till detta, samt vad som gjorde honom till en av 1900-talets mest kända personer.

Anledningen till detta boktips är att i dag den 27/1 är det Förintelsens minnesdag. Att det är just i dag beror på att i dag 1945 befriades koncentrationslägret Auschwitz av Sovjetiska trupper.

Läs och lär!


Måndagskväll

Efter en vanlig dag på jobbet med förvånandsvärt lite nya ingångsvärden så är det nu kväll. Jag har hunnit med att pyssla lite med vivariumet och det närmar sig mer och mer att jag ska hälla vatten i det och lägga bottensubstrat, ska bli kul att testköra det...igen.

Sitter vid datorn med Ludvig som vänder och vrider sig, inte lätt att sitta still när man är 9 månader.

Har konstaterat att ju mer ytliga inläggen i en blogg är, ju mera läsare och kommentarer får den bloggen. Vet inte riktigt vad jag skall skriva för att lyckas med detta, varken mode, shopping, inredning eller tävlingar om smink är ju min grej. Men jag kommer nog att hitta min nisch gäller bara att hålla ut lite.




En bild på det djuret i familjen som varit med på minst antal bilder här, Sir Maxwell´s Java

Söndag med Ludvig

Ett kollage med bilder från dagen. Tänk vad skönt han har det som inte behöver bry sig om att det är söndag.

 På väg ut en runda.

 Provar mammas mössa

 I fredags pysslade jag med bilen, idag servade jag Ludvigs vagn :)

 Så här glad blir man av att ha varit ute.

Besparar er från bilderna där jag badar med Ludvig i det stora badkaren.

Dagen verkar har tagit på krafterna för han somnade som en stock.

Resande kusinen

På 80-talet gick det ett barnprogram som hette Fragglarna och i detta program fanns det en figur som hette Farbror resande Mac. Jag har själv en Kusin resande Marcus.  Vet egentligen inte vad parallellen är men ville bara säga att min kusin har varit ute och rest, 3 veckor i Argentina efter nyår. Han har varit, som jag förstod det både i södra och norra Argentina. Klart kul med lite annorlunda resmål och inte bara Thailand som alla verkar åka till. Jag fick några bilder av honom från resan. Det är ju resmål som man annars bara ser på Tv och antar att det inte riktigt är samma sak.

 Vattenfallen Iguacu på gränsen mellan Brasilien och Argentina.
 Sjölejon (antar jag)

Kusinen såg till att få lite kulturella upplevelser också, inte bara natur.

  Don Quixote och Sancho Panza. Trodde Cervante var Spanjor men antar att detta är ett tecken på det Spanska inflytandet i regionen.


Coca Cola vs. Mellanmjölk

Såg för ett par dagar sedan ett reportage på nyheterna om att mjölkbönderna har det svårare att klara sig ekonomiskt när de får mindre betalt för mjölken de levererar. Minns inte den exakta summan men det var inte mycket betalt per liter som bonden fick. I går när jag var och handlade så köpte jag 1 1/2 liter ekologisk mellanmjölk för denna betalade jag 13:30 kr. Det blir ett liter pris på 8:86 kr. Samtidigt köpte jag en Coca Cola. 3 flaskor á 1,5 liter för 35:00 kr. Det senare blir ett liter pris på 7:78 kr. Vad är då min mening med det här? Jo att bönderna skall i alla fall vara glada att korna inte producerar Coca Cola för då hade de fått ännu mindre betalt per liter.  Men skämt åsido det är ju lite snett att det är så att Coca Colan är mer än 1:00 kr billigare än mjölk. Givetvis gäller detta säkert andra varor där en bättre, ur hälsosynpunkt, är dyrare än en sämre.


Bilbesiktning

I dag har goa frun besiktigat vår andra bil. Det var inte så farligt som jag trodde, en styrled, en lampa och så den last kännande ventilen. Vet egentligen inte om han som genomförde besiktningen verkligen tittade eller han bara dömde ut just den sista för att den var rostig för när jag kollar på den så var det ett enkelt fel så jag tror den hade fungerat bara han hade tryckt till lite på den men men nu är den fixad, hoppas jag.

Goa frun är fortfarande ordentligt förkyld, tycker synd om henne. Som tur var kunde hon sluta tidigare från jobbet i dag så hon har väl kunnat vila lite. Än så länge har varken jag eller Ludvig blivit förkylda men det är väl bara en tidsfråga innan det händer.



Avslutar med en påminnelse om att det snart är sommar igen.


Fredag förmiddag

I dag är första dagen som goa frun jobbar. Jag och Ludvig är hemma ensamma. Just nu sover han så jag tänkte lägga in ett inlägg här innan han vaknar. I eftermiddag skall vi ge oss ut och handla lite. tyvärr så är det så grått och trist ute att jag knappast har lust att gå ut, men det är ju så den är ...vintern i södra Sverige.



Vem är vem?

Kan ni se vem som är Ludvig?


Hemmadag

Nu så är min vecka på jobbet slut. I morgon skall jag vara hemma hos Ludvig när goa frun jobbar. Hennes första arbetsdag på 10 månader. Inte så att jag avundas henne efter att ha varit hemma så länge, inte för att hon varit ledig, hon har ju tagit hand om Ludvig när jag jobbat, utan mera för att det är ändå en omställning att behöva ge sig i väg på morgonen.

Får de vad jag och Ludvig hittar på i morgon. Jag har en plan om att köra och köpa saker så att jag kan fortsätta med terrariet, sedan lite andra saker för att pyssla här hemma. Hoppas bara vädret blir bra så att vi kan gå ut lite också.

Nu ska jag gå och mata snäckorna med sallad sedan blir det nog sängen.

   

                                    

En goo och glad spökkille.

                                                                                 

Uttömmande möte

Ett möte kan vara uttömmande på två sätt, dels innehållsmässigt men också, som jag råkade ut för i dag, psykiskt uttömmande. Jag var helt slut efter förmiddagsmötet på jobbet i dag. Var tvungen att ta mig i kragen för att få något gjort på eftermiddagen.

När jag kom hem var goa frun så förkyld så hon knappast kunde prata, tycker synd om henne för det är ju svårt att sova om nätterna när man är riktigt förkyld också. Hoppas hon blir frisk snart, hon ska jobba sin första dag sedan Ludvig föddes på fredag.

Nu skall jag gå och hämta nya krafter inför morgondagen.

 En uppiggande kille

Datorkillen

Jag har läst att datoranvändandet går lägre och lägre i åldrarna. Detta är något som vi kan bekräfta och till och med har bildbevis på. Till detta läser Ludvig tung litteratur som "Tysklands historia". Kan dock lugna alla med att Ludvig även kopplar av med lite mer lättsam litteratur som visas på bilden nedan.

 Yngre och yngre datoranvändare.

 Lättsam litteratur

Lila rummet

August Strindberg skrev "Röda rummet" 1879, Vi modiferade uttrycket lite och gjorde om det till lila rummet, 2009.


Tre bilder från ett av våra rum som vi givet ett lila tema.

Under pressure

Tänkte börja där jag slutade i går, med idrottsgalan. Inte för att förringa någon idrottskvinna/ mans insatser, men 16 OS-guld, varav 3 stycken i Peking,  räcker alltså inte för att vi skall rösta på någon för Jerringpriset? Ja, kraven är inte dåliga på idrottarna för att få en utmärkelse.

En annan som har lite krav måste vara Barack Obama. Det är inte lite som förväntas av honom. Det var ju en massa musiker i Washington och spelade både i dag och i går men jag tror de missade den mest passade låten av dem alla nämligen "Under Pressure" med Queen och David Bowie. Den hade passat ypperligt vid detta tillfälle.

 Under Pressure, Obama är det, Queen och Bowie sjöng om det.

Bloggtider

Måndagen har förflutit i ett nafs. Snart är det helg igen :)
När jag kom hem hade Ludvig precis sovit lite eftermiddag, tänk vad skönt att kunna göra det. Trots detta var det inget som hindrade honom från att sova lite till på mitt bröst efter att han ätit middag. 

Tittade på Kallt blod, heta känslor i stället för Idrottsgalan, räknar med att jag kan läsa om den i tidningen i morgon, sedan gillar jag ödlor, ormar och grodor, egentligen alla djur.

Nu skall det bli ett tidigt sänggående efter att jag skrivit detta inlägg, om det nu går att lägga in. Jag har märkt att tiden runt 20-22 är bloggtider. Blogg.se blir långsamt då och uppdateringen sker sällan. Det är ju lite tråkigt när man som jag bara hinner med ett inlägg om dagen. Vill ju att det skall komma upp så snabbt som möjligt.



Lägger in några bilder på, i mitt tycke, hyffsade idrottsutövare.Jag listar ju ut att varje generation har sina idoler och tycker att de är de bästa som funnits, generationen innan mig hade väl Ingmar Johansson och GRENOLI, Den efter mig har väl Jon Olsson, systrarna Kallur, Carolina Klüft mm.
För er som är lite yngre kan jag skriva vilka de tre utövarna på bildern ovan är från vänster till höger:
Tomas Ravelli, Hans räddningar i VM-straffläggningarna -94 får mig fortfarande att gråta.
Jan Ove Waldner, Är övertygad om att han kunde valt vilken sport som helst och blivit bäst i världen i den.
Ingemar Stenmark, Herre gud vi fick ledigt från skolan när han åkte, behöver jag säga mer?

Avslutar med en bild på det två bästa som finns...Jag bara älskar dem!


Inspirerad

Tittade innan på http://lill-buddha.blogspot.com/ och blev så sugen på kladdkaka att jag gjorde en själv. Till den hade vi inlagda körsbär från i höstas, det blev riktigt gott.
Är då ingen fotograf av rang men tänkte ändå visa en bild på kakan, eller en bit av den i allafall.


Paddington

Vart tog björnen Paddington egentligen vägen? Är han som idolvinnarna som försvinner efter att de haussats upp under en kort period eller lever han ett celebert liv lite i skymundan?

 Paddington på den tiden det begav sig. Här i form av en sparbössa som min goa fru har.

Söndag...igen!

Varför går tiden så snabbt när det är helg? En fråga som inte är så lätt att svara på. Kan dock säga att efter att ha lämnat in uppgiften i går så har jag kunnat göra lite saker som bara är kul och inga måsten. Så dagen är inte så dålig i allafall.

Ludvig har tagit ett steg tillbaks vad det gäller nattsömnen, vaknar en gång varje natt nu. Jag som precis hade vant mig vid att sova en hel natt blir riktigt trött efter att bara varit vaken en gång. Kan konstatera att jag tappat rutinen att vara vaken om natten snabbt.

I dag så har jag kunnat ta mig tid att pyssla lite med mitt vivariebygge. Har tänkt att jag skall använda en form av dubbelbotten så jag har hållit på med den. Har också vattnat orkideerna. Vi har några Phalenopsis som blommar men några tog också stryk när vi tog in granen så de blommorna vissnade ner, men växten behöver ju vatten i allafall för att kunna blomma på nytt. Tycker att de blommorna är så fina speciellt om man titta nära på dem.

 Phalenopsis som jag fick i födelsdagspresent i höstas.

  Ludvig skrattar åt mammas bus.

Äntligen klart

Tänkte bara meddela så här 22:45 en lördagskväll att jag skickat in tentan och att det arbete är slut. Faktiskt skönt att få det gjort. Vet egentligen inte varför jag dragit ut på det.

Nu skall jag gå och lägga mig hos min goa fru.

God natt!

 Behöver förhoppningsvis inte öppna denna bok på ett bra tag nu.

 Något som gör en glad!

Rubriker

Har läst i Aftonbladet om den tragiska händelsen med 8-åringen som dog under lek med kompisar. Efter att ha läst undrar jag vem som är rubriksättare på Aftonbladet. På förstasidan lyder rubriken som följer " 8-åring dödad av handbollsmålet" Jag bara undrar fick handbollsmålet liv och började jaga pojken eller vad hände egentligen? Står vidare i texten att polisen skall genomföra förhör när detta är möjligt. Varför det? Aftonbladet har ju redan talat om att målet gjorde det. Det krävs väl lite mer för att ett dött tingest skall ta död på någon. Jag säger som många sagt innan mig om en helt annan sak men med liknande innebörd, vapen dödar inte, det är människor som dödar. Samma sak borde gälla handbollsmål, men som sagt jag vet inte säkert.

Rehabilitering

Vet egentligen inte vad jag skall tycka men visst tror vi på en rehabiliterande vård av brottslingar i Sverige?

När är då brottslingen rehabiliterad? Jo när personen i fråga har avtjänat sitt straff eller på annat sätt bedömts återanpassad till samhället.

Läste i dag på flera medier att en före detta morddömd kommit in på läkarlinjen. Jaha! Straffet är ju avtjänat och rehabilitering är ju genomförd så var ligger problemet? Kan det vara så att vi själva inte tror på att rehabilitera en brottsling?


Veckans snäckrapport

Nedan kommer bilderna på snäckorna denna veckan och faktum är att man kan se att de växt rättså mycket under en vecka. Tur att Ludvig inte växer lika snabbt.

 Jämför med förra veckans bild så syns det skillnad.

Trovärdighet

Så var det fredag igen, tiden rusar. Helgen innebär att jag skall hinna med att göra allt det som jag inte hunnit med i veckan, vilket i sig är orealistiskt att jag skall göra. Måste dock gå in med fanan högt.

Såg lite på tv innan och såg en reklam för ett program som faktiskt sänds just nu, nämligen Skavlan. Har sett lite av hans tidigare program men för att trycka på hur bra han är så hade SVT i sin reklam använt ett citat av Liza Marklund från expressen 2008 som lät  " Skandinaviens största programledare". Jag bara undrar vilken trovärdighet Liza Marklund har i sina uttalanden efter den så kallade gömda debatten? Lite har hon sjunkit i allafall på min trovärdighetsskala. Återstår att se om det var ett klokt drag av SVT att använda Lizas citat.

I kväll så har jag badat Ludvig. Något som han tycker om mer och mer. Efter badet kan man i bland undra om jag också badat för han plaskar och slår så i vattnet att det stänker över hela mig och halva badrummet blir vått. Han är dock inte lika glad när han är tvungen att gå upp från badet. Han skriker och sprattlar som en fisk på torra land.

 En nybadad kille.


Vad är ny och fräsch?

I går kunde jag tyvärr inte göra något nytt inlägg. Dels så jobbade jag och tränade fotboll under kvällen vilket gjorde att jag kom hem sent. Sedan när jag väl kom hem gick det inte att komma in på internet. I bland får jag känslan att Telia väljer att stänga ner vissa användare när deras nät blir fullt. Något som kanske inte direkt bekräftades men när min fru ringde och påpekade vårt problem så bekräftade de att just den stationen vi ligger på är fullbelastad. Av det drar jag som gillar konspirationer mina egna slutsatser, just enligt ovan nämnda karaktär, att när det är för stor belastning på stationen stänger de ner vissa användare. För att ytterligare stärka min teori så sker det endast kvällstid när det förmodat är mycket människor inne och efter att vi ringt och klagat, vilket vi gjort vid tidigare tillfälle fungerar det utan anmärkning under en period. Misstänker att då är det några andra stackare som blir utkickade. Men det är ju helt och hållet min egna teori.

Det var första gnället jag hade i kväll. Det andra som kanske inte är ett gnäll utan mer en fråga.
Hur länge är musik "ny och fräsch"? Denna tanke slog mig i går när jag lyssnade på en av reklamradiokanalerna och de spelade en låt som garanterat är från slutet av september och av annonserade den som just "Ny och fräsch". Jag är ju av uppfattning att musikbranschen är något som snurrar väldigt fort och då borde inte musik som är 3 1/2 månad definieras som "ny och fräsch". Kommer det att bli samma definition på frukt? I såfall blir det problem för när frukten är 2 veckor gammal kryper den i väg av sig själv. Men visst kan jag se hur Stig i ICA reklamen står med ett ihop skrumpet salladshuvud i handen och säger "Idag säljer ICA ny och fräsch frukt"

I kväll har Ludvig och jag varit på ett möte. Eller rättare sagt jag var på möte och Ludvig fick följa med. Det går väldigt lätt att ha med honom för han är väldigt snäll och lugn. Jag anar att detta är något som kommer att ändra sig så det gäller att njuta.

 Ny och fräsch??

 En lite äldre bild på en tuff kille med tuppkam

Fått lite gjort...

Skönt att efter att jag kommit hem fått lite gjort i kväll.
Jag har plockat lite med familjens ena bil, det är lite svårt att få i alla växlarna så jag har kollat lite på det, nu är det betydligt lättare.

Jag har lyckats göra en uppgift i historian helt klart, skall bara be frun läsa igenom den senare. Sedan har jag ytterligare två uppgifter jag påbörjat varav en nästan är helt klar den också.
Det tråkiga är att nu sover Ludvig.

Dock skönt att få detta gjort i kväll för de kommande två kvällarna är rättså uppbokade med träning och möte.

 

Lägger in en bild från november på vår lille kille.


Kontrollerat kaos

Har precis kommit hem från jobbet. Visst är det underligt att när man går till jobbet känns det som att man har koll på allt. Personal, budget, uppgifter etc. för att efter ett möte känna att all kontroll försvunnit och att det bara är att börja om och planera på nytt.
Men visst är det så att vi lever i ett kaos det är bara frågan om hur kontrollerat detta kaoset är.
Sedan ska man inte underskatta talesättet att "Idioter kräver ordning men genier behärskar även kaos."
Skönt att komma hem och koppla av lite med goa frun och sonen.

 Fraktaler, en form av kontrollerat kaos.


Bilden är hämtad på usablogg.org

Ett partydjur

Det visar sig att Ludvig är ett riktigt partydjur, kalas i dag igen. I dag var det Ludvigs farmor som fyllde år. Det blev inget långt besök eftersom Ludvig skulle hem och sova då han var trött, somnade nästan innan jag hunnit lägga honom ner i sängen. På kalaset fick han träffa lite av släkten i allafall. Givetvis såg han till att bli festens mittpunkt.

 Ludvig och min underbara fru.

Det var inte bara Ludvig som var trött utan jag också är riktigt trött. Jobbat i dag och det har väl flutit på ok. Har hunnit med att springa en runda också på jobbet. Retar mig på hur mycket som gått förlorat under hösten. Tappat 1 min / km ungefär. Känns tungt att jobba igen det men hoppas det kommer snabbt eller att jag iallafall ser en relativt snabb förbättring.

 Ludvigs ena faster.

Kan konstatera att våra Strelitzia reginae ( papegojblommor) kommer att blomma i år igen denna gång med totalt 4 blommor. Lika kul varje gång speciellt när jag drivit upp dem från frö själv.

 Så här ser två av knopparna ut och när de slår ut blir de som bilden här nedan. Tyvärr har jag inte tagit foto tidigare år så jag fick leta upp en på internet. Men det är i allafall så att ni kan se hur de ser ut när de väl blommar. Jag kommer givetvis att lägga in nya bilder när det sker.



Nu skall jag gå och lägga mig så att jag orkar hålla mig vaken under morgondagen. Avslutar med en bild på mig själv och Ludvig.


Det skall börjas i tid

I natt skrev jag klart den första uppgiften eller iallafall nästan klart saknar ett stycke bara. Nu har jag en vecka på mig att skriva de sista två uppgifterna.

I dag var Ludvig på sitt första barnkalas. En bekants dotter som hade fyllt 1 år tidigare i veckan. Ludvig var yngst och enda killen där så när han kom hem funderade han på hur han skulle imponera mera på äldre tjejer, vad han kom fram till ser ni på bilden här nedanför. Jag är då inte så säker på att det fungera men jag får väl låta honom hållas.

Vi har också fått tillökning eller en förvandling bland djuren. En zophobaslarv som hade förpuppats har kläckts till en skalbagge. Just nu är den ljus men den kommer att bli mörkare snabbt. Den hamnar i akvariet med de andra skalbaggarna för att göra nya zophobas larver till Raffe.

I morgon är det jobb igen. Har en hel del som skall göras under veckan. Hade tänkte se på fotbollsmatchen Roma- Milan där D. Beckham skulle spela men efter att ha sett 2 minuter konstaterade jag att den inte var lika bra som den jag såg innan,  Man U- Chelsea. Så nu blir det till att sova eller försöka sova, vilket säkert inte blir så lätt när jag inte lagt mig förrän sent både fredag och lördag.

Ja, för att se mer bilder från kalaset kan ni titta på min frus blogg, http://blaeld.blogg.se



Ludvig söker inspiration hos Paolo



En zophobas skalbagge

Nu är det slut...men inte för Elgiganten

Nu så har julgranen plundrats, ljusstakarna plockats ner och tomtarna förpassats till gaderoben. Jag blev dock lite tveksam när jag såg Elgigantensreklam på tv innan för de har fortfarande mellandagsrea. Antingen är jag snurrig eller så håller handeln återigen på att förändra ett begrepp. Ska inte mellandagsrean vara i mellandagarna? Eller menar de mellandagarna mellan jul och påsk? Nä de kan de ju inte göra för därimellan kommer ju fastan.



Granen ser rättså sorgsen ut utan kulor och pynt. Det som är bra är att den går till ett bra ändåmål. Det som går att elda hamnar nämligen i kaminen och ger lite värme.

Historiskt trött

I natt satt jag uppe halva natten för att skriva en av de uppgifter som skall göras på den distanskursen jag läser. Den jag skrev i natt handlade om första världskriget. Visst blir det saker skrivna när jag kan sitta ensam och frun och Ludvig sover men hela dagen efter är ju förstörd. Så trots att klockan är 15 nu så känns det som om jag skulle kunna gå och lägga mig och bara sova flera timmar. Det tråkiga är att jag troligtvis måste göra samma sak i natt för att få det klart i tid. 
Skall dock ta chansen att skriva lite till nu när frun och lilla killen skall ut och gå en runda. På det sättet kanske jag inte behöver sitta uppe i natt.



En av de böcker jag använder mig av när jag skriver.

En sak till...den försvunna snäckan är åter. Hittade den på det mest givna stället, matskålen :)

Det tar tid för vekheten att lämna...

Nu har jag varit ute och sprungit en liten runda 6 km, 5 min/ km. Det är väldigt tungt just nu, beror väl på att jag inte sprungit speciellt mycket under 3 månader. Hoppas på att komma igång igen snart gäller bara att hålla i och inte ge sig och vika sig för soffmonstret som slukar en direkt man sätter sig ner.

Jag har märkt att de flesta bloggar handlar om mode så jag får väl ge mig in i den svängen också för att locka lite flera läsar och eventuellt en och annan kommentar.
När jag springer har  jag ett par under byxor, ett par  nya byxor, en undertröja , t-shirt och L3 jacka, allt från Craft ( http://www.craft.se/). På fötterna har jag ett par strumpor , running från Seger (http://www.seger.se/) samt ett par Asics GT 2130 ( www.asas.asicseurope.com/web/show ). Skorna kan ni se på bild i mitt förra inlägg. Övrig träningsutrustning jag har är en Polar RS 800 G3 pulsklocka (www.polarpuls.com/sv). Den senare är ett ypperligt hjälpmedel när jag utvärderar löpningen och planera nästa pass.



Skönt att jag aldrig gjort anspråk på att vara modell. Till och med Ludvig ser lite skeptisk ut, ja till och med skrämd.


Hemma från jobbet

Så, nu var veckans arbete avklarat. Slutade lite tidigare för att få komma hem lite snabbare när det är fredag och allt. I kväll tänkte jag ut och springa en liten runda för att få röra på mig. Blir ju helt försoffad annars.


Vekheten börjar märkas

Nu har jag lagt Ludvig, matat snäckorna och bara pysslat lite allmänt.
Jag kan säga att vekheten börjar märkas nu, jag är trött redan vid 19:30. Detta är nackdelen med att vara ledig från jobbet en lite längre period. Första och andra morgonen går bra men jag anar hur det blir i morgon. Inget kul att ta sig ur sängen men det är bara att sätta fart direkt när väckarklockan startar så att det dumma huvudet inte hinner få några tankar om att ligga kvar. Det positiva är att det är sista arbetsdagen i veckan för mig i morgon. En skön helg att se fram emot.

Tittade precis ut genom fönstret och konstaterade att det är en vanlig vinterdag i södra Sverige, minus 12 grader när jag körde till jobbet och plus 2 grader nu. Det är ju det som gör det  tråkigt och grått, snön ligger inte kvar speciellt länge. Min åsikt är att skall det vara snö  kan den lika väl ligga kvar annars blir det  blött och slaskigt.



En mumsig salladstallrik till snäckorna. I dag hade två av de små snäckorna "rymt" ut i de stora terrariet. Jag hittade en av dem i matskålen den andra är fortfarande på utflykt.



Den lille killen i sin säng inte riktigt redo att somna ännu. Det är riktigt skönt att han har så lätt för att somna själv. Oftast är det bara att lägga ner honom så tar det 2 minuter sedan sover han.

Årets första arbetsdag

Då var årets första arbetsdag avklarad. Inte för att det blev så mycket arbete. Hade faktiskt sett fram emot att sätta i gång och jobba men när jag kommer till jobbet visar det sig att datorservern är nere och jag inte kommer åt något i burken. Visst jag hade ju kunnat skriva på papper och på det sättet arbeta med vissa saker men det hade blivit ett dubbelt arbete då jag ändå måste lägga in det i datorn så det blev mest diskussioner om vad vi skall göra längre fram, målbilder etc.
Sedan blev det givetvis prat om hur helgerna varit och så vidare, verkar som om vi i vår familj är en av de få som klarat oss undan vinterkräksjukan. (ta i trä...)

När jag körde hem stannade jag och köpte lite delikata larver till sköldpaddan. Försöker odla egna så att jag slipper köpa men det tar ett tag att få igång den odlingen. Köpte också ett nytt sepiaskal till snäckorna så att de kan växa ordentligt.

 Sköldpaddan Raffe väntar på sina smaskiga larver.

 Zophobas



När jag väl kom hem så gjorde jag inte så mycket. Pysslat lite med vivariumet, hängt tvätt, legat på soffan med Ludvig på magen...så har den kvällen också gått. All denna verksamhet övervakades noga av den Svarta djävulen, Sir Maxwell's Java eller bara Java.



I morgon hoppas jag att allt fungerar som det skall på jobbet så att något blir gjort. Känns för dumt att jag är så upphängd på en dator i mitt jobb. Frågan är hur man gjorde innan datorn fanns att tillgå på varje arbetsplats. Jag menar så länge sedan är det inte. Ändå känns det som om vi har mera papper i dag, i det papperslösa samhället, än vad vi hade innan datorerna och möjligheten att lagra digitalt fanns.

Ludvig har börjat träna, han testade på att hoppa rep i kväll. Eller snarare så tog han hopprepet när min fru hoppade och genomförde sin lek " något på huvudet" som han tycker är väldigt roligt. Som ni förstår går den ut på att han tar det han har och håller det över sitt huvud sedan tittar han på oss och väntar på att vi skall kommentera. Det bästa är en bok eller en handduk men som ni ser gick det bra även med hopprep.

 


Det blev som jag trodde

Trappräcket (djävulens) blev givetvis inte klart. Jag får ursäkta mig med att det skall målas igen och att jag inte har samma möjlighet som inredningsprogrammen på tv där färgen verkar torka på 2 minuter. Därför blev det andra saker som gjordes istället, kanske inte lika viktiga men ändå. Jag gjorde till exempel bakgrunden till mitt blivande vivarium klart efter justeringar, hoppas det blir bra denna gången. Sedan så... ja vad har jag gjort ??? troligtvis inget...Så jag visar en bild på det enda jag har gjort i dag. Sedan en bild på Ludvig förstås.



Anledningen att blomman redan är planterad är att jag fått göra justeringar för att det inte blev som jag ville och i stället för att ta bort blomman och plantera om den fick den sitta kvar, få se om den klarar sig .



Har själv aldrig gillat teletubbies men Ludvig har ju onekligen smak för dem. 

Afrikanska jättesnäckor

Har i källaren ett terrarium med från början två Afrikanska jättesnäckor eller Achatina immaculata som de heter på latin för er som bryr er. Dessa två har nu förökat sig så att jag har 6 st istället. De 4 nya är betydligt mindre än de fullvuxna men jag har lyckats läsa mig till att de skall växa väldigt snabbt. Jag kommer att försöka hålla er uppdaterade på tillväxten genom bilder här. Jag lägger också in en bild på en stor så att det finns något att jämföra med.



Jag vet inte hur bra det syns på bilden men ni ser att skillnaden är rättså stor.


Djävulens trappräcke

Sista lediga dagen innan jobbet börjar igen, tusen saker att göra men känslan är att inget blir gjort. Jag måste bara göra klart trappräcket på ovanvåningen så att Ludvig inte går/ kryper/ rullar ner. Problemet är bara att det är så tråkigt att göra det och att det finns säkert 10 andra saker att göra som är roligare.
Thumbnail
Det dj..la trappräcket. Att det ser ut att vara snett beror nog på att det är de också men jag orkar inte bry mig om det. Allt jag hoppas på nu är att jag hinner få det på plats i dag så en sak kan försvinna från att göra listan.

Sen men inte sist.

Jag startar sen men jag kommer nog inte att bli sist att starta en blogg. Egentligen vet jag inte varför jag skall ha en blogg men jag föll väl lite för grupptrycket kan jag tänka mig. Eller grupp och grupp, snarare min fru som också precis nyligen startat en sådan här sida, ta och kolla in den på http://blaeld.blogg.se/. Jag måste ju skaffa mig ett syfte med att ha denna sidan så jag tänkte visa er lite bilder och skriva lite inlägg om lite allt från sonen Ludvig till de Afrikanska jättesnäckorna. 




Ludvig



Följdaktligen en afrikansk jättesnäcka


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0